African moves

Deze cursus wordt op het moment niet aangeboden.

African Moves is een mix van West Afrikaanse dans, Do-In Yoga en zelf massages.

Al swingend je lichaam soepel maken en de verbinding opzoeken in jezelf, met de groep en het grote geheel. Op jouw eigen manier bewegen en positieve energie laten stromen. Daar wordt je heel blij van en je voelt je voldaan en tevreden na de les.

Uitproberen? Proefles op woensdag 17 januari van 19.15 tot 20.15 uur

Inschrijven via BplusC:
https://www.bplusc.nl/cursusaanbod/inschrijving.html?courseId=9981
Start: woensdag 17 januari t/m 16 mei. Eerste les is een proefles.
Tijd:19.15 tot 20.15 uur (staat op de website BplusC vermeld)
Let op: tijd zal 19.30-20.30 uur worden i.v.m. voorgaande les
Locatie: BplusC Oude Vest (Hazewindsteeg, naast de Leidse Schouwburg)

Saskia van den Burg danst al vanaf haar 6e jaar. Na allerlei omzwervingen van klassiek naar jazz naar modern heeft zij de Afrikaanse dans ontdekt. Al meer dan 25 jaar volgt zij lessen en workshops bij topdocenten uit Senegal, Mali, Guinee, Ghana, Ivoorkust, Burkina Faso en Togo.

Mede oprichter van Stichting Zaouli, ter bevordering van culturele uitwisseling tussen Afrika en Europa. Vanaf de oprichting in 2004 tot 2016 voorzitter en organisator geweest van danslessen, dansworkshops, dansproducties en culturele dansreizen naar West Afrika en binnen Europa. Een diepe verbinding en bewegingskennis van traditionele en Afrikaans moderne dans zit inmiddels in haar lijf. Saskia is ook docent Do-In Yoga. Een levenskunst en bewegingsleer uit Japan met de wortels in het oude China en de leer van de taoïsten. Door met veel culturen in aanraking te zijn, is zij tot de ontdekking gekomen dat veel overeenkomsten te vinden zijn binnen de verschillende diepgewortelde culturen. Dit brengt zij tot uiting in de lessen van African moves. Thema’s uit verschillende landen, filosofieën en bewegingsvormen komen spelenderwijs aan bod. Oefeningen uit de Do-In meridiaanstrekkingen worden gecombineerd en afgewisseld met Afrikaanse dans. Met veel plezier lekker soepel in je lijf komen te zitten en vol positieve energie huiswaarts keren.

Foto: Jaap Kroon